Igår blev det spaghetti och köttfärssås till middag. Det slog mig att det finns väldigt många varianter av köttfärssås därute i stugorna. Här nedan ser du vårt hushålls variant. Hur ser din ut?
ca 6 portioner
Serveras med pasta.
500 g köttfärs
1 gul lök
500 g finkrossade tomater med chili eller vanliga krossade tomater
2-3 klyftor vitlök
3 dl Milda Mini Mat eller annan matlagningsgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning köttbuljong
tomatpuré
ketchup
salt
vitpeppar
svartpeppar
cayennepeppar
Börja med att hacka löken, fräs den sedan i en gryta. När den fått lite färg lägger du i köttfärsen och arbetar runt den tills den blir gråbrun. Tillsätt de krossade tomaterna, buljongtärningarna och matlagningsgrädden. Pressa vitlöken innan du lägger i den. Till sist smaksätter du efter behag med tomatpurén, ketchupen (det går åt ganska mycket ketchup), saltet, vit-, svart- och cayennepepparn. Servera med pasta.