Swedish for beginners


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Just another quote

"You know what?! There is no Easter bunny! Over there that's just a guy in a suit!"

- Willam (Ethan Suplee), Mallrats

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Just a quote

"Well. Aren't I the popular one?"

- Ace Ventura (Jim Carrey), Ace Ventura: When Nature Calls

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

My 28th birthday

Idag fyller jag visst år. Tjugoåtta år, för att vara exakt. Shit vad gammal jag börjar bli! Nej då, det är väl inte så farligt, men jag känner mig inte riktigt SÅ gammal. Hur som helst så firades denna spektakulära dag med att jag imorse gick upp och kokade kaffe åt mig och min fru, gick till jobbet och bjöd mina kollegor på tårta, gick hem och drog med frun till Sväng Inn för att bjuda henne på en hamburgare. Det enda paketet jag fick var det från Discshop.se jag själv beställt. Ska det vara så?
Skämt åsido, man får ju inse att man blivit vuxen och inte får samma behandling längre, eller hur? Men på något sätt känns det ändå lite tomt när ens födelsedag plötsligt är som vilken annan dag som helst...

Hur upplever du dina födelsedagar nu för tiden? Är det ändlös eufori, eller total ångest? Eller något mitt emellan? Tell me!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Super power of choice

Häromveckan blev jag tillfrågad vilken superkraft jag skulle välja om jag fick välja vilken som helst. Vilken fråga, eller hur? Men seriöst, det skulle inte vara ett enkelt val. Här krävs lite eftertanke. Vi utgår ifrån att världen inte har några superskurkar som man måste bekämpa med förödande energistrålar eller liknande, ok? Många skulle nog svara "att kunna flyga" på ren rutin, men jag vill nog påstå att man kan göra bättre än så. Telepati - att kunna läsa andras tankar - är ju en klassiker, telekinesi - att kunna flytta föremål med tanken - likaså. Och ja, visst vore väl det praktiskt? Röntgensyn är ju en annan klassiker som troligen är varje smygtittares våta dröm. Men inget för mig. Att likt Gröna Lyktan (läs Green Lantern) kunna frammana vad ens fantasi än tillåter, kan ju vara något. Men min fantasi är om något begränsad. Så nej. Superstyrka blir nog tröttsamt efter ett x antal krossade tallrikar, fingrar med mera...
Har ni sett Heroes? Där finns i alla fall en karaktär som kan "tala" med datorer och andra teknologiska apparater. Det kanske kan vara något? Fatta vilka hemsidor man kan göra (givetvis som professionell webbdesigner = cashflow!), Photoshop kan gräva ned sig någonstans och all information tillgänglig på Internet skulle ligga för mina fötter! Ja, där har vi åtminstone en början. Men om valet verkligen uppenbarade sig på riktigt, då skulle jag nog få tänka både en och två gånger till!

Om du fick välja en superkraft, bara en av oändligt antal möjliga, vilken skulle det bli? Tell me!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Wildcards

Var hos frissan, eller "Klippteknikern", idag. Och blev klippt. Vi började prata om wildcards, av någon anledning. Vet du vad det är? Ju mer vi pratade, desto mer osäkra blev vi på hur det egentligen låg till med begreppet i fråga. Vad jag har förstått är ett wildcard (i detta sammanhang) en osannolik person, ofta känd, som det är tillåtet att ligga med utan att ens partner misstycker. Har jag rätt? Finns det något att tillägga? Låt oss nu reda ut det här en gång för alla!

Så här lyder beskrivningen av ordet wildcard på wikipedia:
"Wild card, engelska för kortspelstermen vilt kort, är ett begrepp som används i idrott och andra tävlingar för någon som kvalificerat sig på ett ovanligt sätt. I beslutsteori syftar det på osannolika händelser som genom sin stora verkan ändå är signifikanta för beslutet."

Vet inte riktigt om det kan stämma in på den varianten vi menade, men något åt det hållet känns ändå ganska rätt. Eller? Kom igen och kommentera!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Sunday night

I helgen var det jobb som gällde. Inget spännande hände. Eller jo. Vi fick besök igår, av makarna Pedersen och Pär. Trevligt, men eftersom jag tydligen inte vet hur man gör när man dricker längre - och eftersom jag skulle upp tidigt och börja jobba klockan sju imorse - så fick jag nöja mig några glas rött. Men det gjorde inget.

Blev nyss tipsad om en ny blogg av hallåan på Tv4 (ännu en fördel med att sitta med laptopen framför tvn, hurra!).
tv4.se/scifibloggen
Vet inte om den är något att ha än, men är du sugen kanske du vill ta en titt... Jag vill ju hävda att man aldrig kan få för mycket av sci-fi. Men det är ju jag, det.

Jaha, nu är snart sporten slut, och filmen Deja vu fortsätter. Har du sett den? Om inte så har du fortfarande en chans att komma in i filmen om du zappar in nu. Den är klart sevärd!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

The New Toy

Ser du någon skillnad på det här inlägget och mina tidigare? Nej, jag tänkte nästan det. Alla är precis lika tråkiga, eller hur? Haha. Men faktiskt så är det så att det här inlägget skrivs vid köksbordet, istället för det lite mer traditionsenliga skrivbordet. "Hur kan detta komma sig? Hur är det möjligt?" frågar ni er. Jo, vi har nämligen klickat hem en alldeles förträffligt fin bärbar dator som jag just i detta nu sitter och skriver på. Så nu vet du det. Då var det kanske lite speciellt, det här inlägget ändå? Just det.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Bachelor party nr. two

Den andra svensexan på två veckor innebar kort sammanfattat paintball och öl. Och luftgevärsskytte. Och Minttu till maten. Hrm. Har valt ut ett fåtal bilder här, resten sparar jag för privata visningar... Hehe.


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Bachelor party nr. one

Äntligen har jag orkat lägga upp lite bilder från svensexorna. Den här första slutade ju faktiskt som både svensexa och möhippa, egentligen. Strunt samma. Här är lite bilder i alla fall.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Lazy Times

Tänkte ju att jag skulle lägga upp lite bilder från förra helgens svensexa/möhippa. Men det var tydligen så jobbigt att jag inte ens skrivit något över huvud taget här på bloggen. Men det är som vanligt, jag har mina toppar och dalar när det gäller det här med bloggande. Därav mina få läsare, kan tänkas. Haha.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

X-Men Origins: Wolverine

Bilden nedladdad från x-menorigins.com.

Igår hade filmen X-men Origins: Wolverine biopremiär! Och jag var inte där! Var Du där? Vad tyckte Du? Jag vill gärna veta vad Du tycker, så länge Dina åsikter inte innehåller några spoilers, förstås. Här nedan ser Du som inte vet vad det innebär en kort förklaring på ordet spoiler. Från Wikipedia, förstås.

"En spoiler (jämför engelska spoil, förstöra) är en sammanfattning eller beskrivning av handlingen i exempelvis en bok eller film som avslöjar så pass mycket att det kan tänkas förstöra för konsumenten, då upplevelsen sällan blir lika bra om man i förväg vet vad som kommer att hända.

Det är vanligt förekommande att personer i nyhetsgrupper och forum relaterade till film ägnar sig åt spoiling, bland annat genom att summera betydelsefulla delar av handlingen i ämnesfältet, något som gör att även personer som inte vill veta får se det. Även exempelvis recensioner och trailers innehåller ofta material som kan anses vara spoiler, varför vissa undviker att ta in för mycket information innan de ska se en ny film eller dylikt."

Med andra ord: Ingen gillar spoilers!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Till bloggens startsida

Allmänt Bloggtoppen.se Bloggportalen.se Top Personligt bloggar Blogglista.se Reggad på Commo.se Bloggparaden Topplista Favoritlistan.se Blog Toplist BloggRegistret.se E-toppen - Topplista för Sveriges bästa hemsidor och bloggar









Svensk bloggtrafik - Gratis trafik till din blogg