Fantastiskt roligt

Kan man välja att titta på någon annan kanal än TV6, med så här unikt bra trailers? Nä, jag trodde väl inte det.


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

För er som undrar

För er få som undrar vart jag har tagit vägen så kan jag berätta att all min lediga tid just nu går åt till att skapa en ny bloggdesign. Ja, jag vet. Det var inte länge sedan jag gjorde en ny design, men omväxling förnöjer, och när man börjar känna att ens nuvarande design är tråkig så finns det ju inte så mycket annat att göra. Så håll ut, mina vänner! Snart händer det grejer!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Smallville på dvd


Jag har varit väldigt sugen på att börja köpa dvd-boxarna med de säsonger av Smallville som finns än så länge ett långt tag nu. Men de verkar bara finnas som import - det vill säga utan undertext och med engelskt omslag - och de går typ aldrig ner i pris, känns det som. De kostar fortfarande runt trehundra kronor styck och det tar emot lite med tanke på att det kommer bli minst åtta stycken sådana inköp. Nåja, jag får kanske vänta ett tag till. Men om de utgår innan en prissänkning blir jag rasande, det ska ni ha klart för er!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Spotify - det nya svarta?

Det surras en del om Spotify just nu. Programmet eller tjänsten som låter dig "streama" i stort sett vilken eller vilka låtar du vill direkt hem till din dator - gratis! Eller, ja. Tydligen så kan man, om man har tur, få en inbjudan till att bli medlem i Spotify och då är det helt gratis. Har man inte tur så kostar det typ en hundring i månaden. Det märkvärdiga med Spotify är väl (antar jag) att man ska kunna få tag i nästan all världens musik och att det ska gå lika snabbt som att slänga på en skiva hemma i stereon, och framförallt, att det ska vara lagligt. Ja, jag är i alla fall sugen på att testa. Någon som vill ge mig en invite? Någon som har testat? Vad tror Du om Spotify? Flipp eller flopp?

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Bloglovin'

Följ min blogg med bloglovin
Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Hel tv

Tidigare idag var en jättetrevlig kille här och bytte ut vår tv. Som ni kanske vet (ni som hänger med här på bloggen) så köpte vi ju en ny platt-tv förra veckan som givetvis inte fungerade som den skulle. Men den här nya fungerar alldeles utmärkt! Och vilken bild! Hur har vi stått ut med tjock-tv hela den här tiden? Hur som helst är det i alla fall ett sant nöje att spela Lego Batman på Xbox360 och den här tvn. Kan knappt vänta tills jag får se hur Gears Of War 2 ser ut...!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Prison Break

Ikväll är det dags igen! Prison Break, TV3, klockan 22.00. Frågan är vad Michael och de andra ska hitta på nu, när de blivit förrådda. Och kommer Michael ens att överleva? Håll er vakna så får ni se!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Vårens skor?

Hittade skor till våren hos Nelly.com. Vet inte om de passar på mina jättefötter, men visst är de snygga? De fanns i två olika material. Se nedan.
(Bilden borttagen på grund av upphovsrättslagen.)
Läder
(Bilden borttagen på grund av upphovsrättslagen.)
Mocka

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Samantha who?

Ny komediserie som började i TV4 igår. Samantha vaknar upp efter åtta dagars koma med total minnesförlust och inser att hennes forna jag var en bitch utan dess like. Tydligen så fick Christina Applegate ett People's Choice Award för "Favorite female TV Star" med den här rollen, så visst kan det vara värt att kolla in? Medverkande stjärnor i första avsnittet var bland andra Jennifer Esposito (Spin City), Barry Watson (What About Brian) och Kevin Dunn (Transformers / Lost / Boston Legal).



Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Kalas

Idag har vi varit hemma hos min syster och hennes fästman i deras nya lägenhet i stan. Hon fyllde nämligen år idag, fyrtiotre stycken sådana. Det var jättetrevligt! Synd bara att det ska krävas någons födelsedag eller liknande för att man ska göra något tillsammans. Tur att man jobbar i "The livsmedelsaffär" så att man får se de flesta av sina syskon lite då och då, i alla fall...

Frida sitter just nu och kollar på handboll på nya fina tvn, och här sitter jag och bloggar för glatta livet! Och dricker rödvin, förstås. Det är ju lördag, och jag är ledig. Syrran ville att vi skulle komma förbi senare när handbollen är slut, men det känns ganska bra att vara hemma också. Men om sanningen ska fram är jag väldigt gå ut-sugen! Äh, vi får se hur det blir. Det jobbiga är ju att nästa tillfälle att gå ut inte blir förrän om typ fyra veckor(!). Ska nämligen till svärfar om två veckor och fira jul, hör och häpna. Blä! Jag avskyr att jobba varannan helg! Jag älskar att ha ett jobb, don't get me wrong, men helgerna är fan i mig heliga! Och ändå är det då man tjänar som bäst, vilket i sin tur gör att man inte vill byta bort dem. Är det inte något liknande som kallas för moment 22?

Vad gillar ni bäst? Jobb på helgen, eller på vardagarna?

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Lösning

Det verkar ha löst sig med tvn! Det kommer en kille på måndag och byter ut den åt oss. Tackar tackar! Skönt att det löser sig på ett så enkelt sätt. Nu slipper vi ju en massa huvudbry. Så här ser den ut, förresten.


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Inga kommentarer

Det går tydligen inte att kommentera på mina inlägg av någon outgrundlig anledning. Varför? Inte vet jag. Ännu ett olösbart mysterium här på blogg.se. Får väl se om det går över. Men visst är det tråkigt när man stöter på folk som har velat kommentera men inte kunnat? Det krävs ju inte att det händer så många gånger innan de tröttnar och struntar i att försöka ens. Ännu en spik i bloggkistan.
Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Stängning

Idag är det dags för stängning på jobbet. Inte alldeles för spännande, men ändå, det var ett litet tag sedan jag utförde de här rutinerna. Och återigen är det ju kul att få göra något nytt. Jag börjar klockan tolv så nu är det dags att sätta fart. Hej så länge!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Teknikens under

Jodå, det blev en ny tv igår! En jättefin LG 42". Och den fungerade jättebra, ända tills vi installerat alltihop och slog på tvn. Då är det en stor ljus "fläck" mitt på skärmen som täcker ungefär 50% av bilden. Den syns bara när bilden är mörk eller helt svart, men så kan man ju inte ha det. Kul. Så nu måste man kånka iväg den på byte eller service, det första man gör. Och hade man haft bil så hade det väl bara varit en bekvämlighetsfråga, men nu måste vi ju be frugans styvpappas kompis att köra tillbaka tvn igen. Och roligare har man ju haft. Det var i alla fall klockren bild på tvn när den visade ljusa saker, så det här ska nog bli bra! Men man kan ju fortfarande önska att det kan gå bra direkt någon gång...

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Platt-tv


Imorgon efter jobbet ska jag gå och titta efter en ny tv. Har ingen aning om vad det kan tänkas bli men jag vet att den ska vara platt, svart, klara full HD, gärna ha fler än två hdmi-portar, lcd och vara omkring 40" stor. Något mer man ska tänka på? Vet inte. Det här kan gå precis hur som helst, blir säkert pålurad något skit som går sönder efter ett halvår. Haha! Har ni något tips på vad jag ska tänka på så vet ni vad som gäller. Kommentera.


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Äta rätt

Som mål 2009 har jag bestämt att jag vill lära mig att äta lite bättre. Jag vill bli medveten om vad jag stoppar i mig. Jag vill äta nyttigt, näringsrikt och "rätt". "Gör det, då!" tänker ni kanske. Det är ju inte så lätt. Efter att vid olika tillfällen ha ögnat igenom diverse kostråd och dylikt kan man konstatera att inte ens dietisterna och alla andra "som kan" är överens om vad som gäller i fråga om "rätt" eller "fel" mat. Hur ska man veta? Nåja, jag ska göra lite mer research i ämnet så får vi väl se vad som händer. Är det någon som har något tips på var jag ska börja, kommentera! Nu har jag i alla fall precis ätit en frukost bestående av två kokta ägg med lite kaviar, två rågkakshalvor med ost och gurka, en skål yoghurt med banan och en kopp kaffe. Inte så nyttigt, kanske. Men inte heller det mest onyttiga man kan tänka sig i frukostväg, tror jag. Dags för duschen!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Prison Break ikväll!

Ni har väl inte missat att Prison Break fortsätter ikväll klockan tjugotvå? På trean? Bra. Inte jag heller.
Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Arbete kräver föda

Idag var första dagen på mitt nya arbetsschema. Det nya arbetsschemat innebär bättre arbetstider, ryggont, paper cuts och torra/trasiga nagelband. Men framförallt bättre arbetstider. Nåja, det var rätt kul i alla fall. Det är ju inte varje dag man har så roligt på jobbet. Eller ja, om vi säger så här: omväxling förnöjer.

Ikväll äter vi fiskpinnar och ris med bearnaisesås och ärtor. Kan tänkas att det blir en toast skagen till förrätt också. Mums. Jag är jättehungrig!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Nanoblöjan


  Fotot taget av Mr Haenk.
Bilden på fotot är från tidningen Din Teknik.

I framtiden köper jag kanske en sån här till min eventuella framtida unge. Jag talar förstås om N a n o b l ö j a n, en tingest som endast kan och bör beskrivas som en revolution för barnskötseln. I tidningen Din Teknik finns att läsa ett "test från framtiden" där de bedömer och beskriver blöjan så här:

"Plus:
En bebis och en Nanoblöja. Allt som behövs.
Nanorobotarna absorberar skiten och anpassar sig själv efter bebisen. Således är blöjan alltid ren.
Analyserar näringsinnehållet i avföringen och rekommenderar kost.

Minus:
Måste monteras av certifierad it-tekniker.
Syns nästan inte, varpå bebisen förlorar den där charmiga blöjgången.
Dyr."

Nu är ju frågan vad som händer när en vuxen monterar på sig (läs: tar på sig) Nanoblöjan. Kan den fungera lika bra? Kan det vara så att i och med Nanoblöjans uppfinnande kommer vi att göra toaletten överflödig? Kommer potträning att vara något som vår generation minns tillbaka till, fnissar lite och tänker "Uj uj uj, vad primitivt det var på den tiden!"? Och kommer vi då att bli kallade för toalettgenerationen? Ja, Nanoblöjan väcker många frågor. Endast framtiden har svaren...

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

By the power of Greyskull!


Ja, i natt var det inte lätt att gå och lägga sig. De visade Masters Of The Universe på tv! Denna, troligtvis endast i mina ögon, kultrulle som i form av Dolph Lundgren tog den på den tiden populäre helyllehjälten He-Man från den tecknade världen och upp på vita duken. Från Gustav Vasa-frisyr till hockeyfrilla. Haha! Men seriöst, jag var ju tvungen att kika lite grann innan det var dags för sängen, och det kändes som att de hade kostat på den här filmen rätt rejält, ändå. Jag tror inte att det var någon lågbudgetrulle back in the day. För övrigt så kan jag meddela att år 2011 kan man se på Imdb.com att det ska släppas en ny film med samma titel. Spännande! Det kan ju bli precis vad som helst av det. Om det nu har med He-Man och hans värld att göra återstår ju att se, men om det gör det vore det kul att få se "Dolphan" göra en liten appearance i filmen.

Bilden borttagen på grund av upphovsrättslagen.






Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Den perfekta bloggsajten #2

Nu har jag även kollat in Blogspot.com eller Blogger.com. Där var det också en begränsad åtkomst till HTML-koden och dessutom röriga verktyg som fick mig att tappa intresset rätt snart. Googlade på "börja blogga" och hittade till Metrobloggen.se som tydligen erbjuder tre öre för varje besökt inlägg man har. "Trevligt", tänkte jag och försöker registrera mig. Efter mycket om och men lyckades jag (inte för att det var svårt, bara trögt) bara för att inse att även där saknas möjligheten att få ändra sin HTML-kod. Suck. Synd. Jag hade gärna tjänat de där 3 örena, haha.
Nästa sajt på listan blev Bloggis.se som hade ett ganska snyggt och stilrent upplägg, men man kunde snabbt konstatera att möjligheterna för en helt egen design även här var begränsade.

Jag ger upp. Efter den här lilla "bloggsafarin" kan jag konstatera att även om Blogg.se har sina brister så är de att föredra med tanke på den tydligen väldigt unika friheten de erbjuder sina användare; att få designa sin blogg i stort sett hur man vill. Jag kommer att stanna kvar här på Blogg.se, men troligtvis bara tills jag har skaffat mig en egen domän. Då kastar jag nog över bloggen dit, då det är det enda sättet att få full kontroll över sin design.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Den perfekta bloggsajten

Jag har börjat leta efter ett nytt ställe att lägga upp min blogg på. Varför? Jo, för att respons- och uppdateringstiden här på blogg.se/publishme.se lämnar en hel del att önska. Det får inte ta flera minuter (händer inte jämt, men ofta) för ens förändringar i designen att dyka upp. Det blir snabbt tröttsamt. Så nu har jag kikat lite på Wordpress.com då jag fått för mig att det skulle vara ett bra alternativ. Jag ändrade mig snabbt då jag registrerat mig och insåg att man inte kunde ändra i HTML-koden på sin blogg. Efter att ha haft den möjligheten här känns det som ytterligare ett steg i fel riktning. Så jakten fortsätter... Har ni något tips, sök er till kommentar-länken!
Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Tidsfördriv

Som tur är, är man inte helt outrustad när ens uppkoppling strejkar. Här får ni ett smakprov på vad jag gjorde under denna mörka stund då jag var avskärmad från omvärlden.



För er som inte vet så är det här alltså ett klipp från filmen Final Fantasy VII: Advent Children där Cloud återigen kämpar mot Sephiroth. Men det är klart att ni visste det!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Uppkopplad igen

Det visade sig visst att min egen brandvägg, ZoneAlarm, plötsligt ställde till det för uppkopplingen. Så nu kan man inte använda det programmet längre. Suck. Åter till Windows-brandväggen då. Ni vet, den där som är berömd för att vara så himla bra. Inte. Jaja, det går ju att surfa nu i alla fall, och därmed uppdatera bloggen. "Hurra!", säger ni förstås i kör.

Vad tycker ni förresten om nya designen? Personligen måste jag ju säga att jag överträffat mig själv den här gången, även om det är att ta i lite i överkant. Nä, men kommentera gärna på designen och berätta vad ni tycker!
Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Nedkopplad

Jaha. I skrivande stund är man visst utan Internet-uppkoppling. Det här inlägget skrivs i ett textdokument (.txt, förstås. Nothing fancy!) på min dator. Lägger upp det senare när jag fått hjälp av Bredbandsbolagets support (de latmaskarna börjar visst inte jobba förrän klockan åtta på morgnarna!) och förhoppningsvis fått igång linan. Ringde och fick hjälp av dem redan igår kväll, men den lösningen fungerade bara i typ en halvtimme efter att jag lagt på. Så nu ska jag ringa och tjata igen. Gillar inte att man inte kan fixa sånt här själv, egentligen. Visst är det så att en icke funktionell bredbandsuppkoppling medför en viss känsla av panik, maktlöshet och brist på kontroll? Och aldrig har man väl kommit på så mycket att göra på nätet som nu när det inte funkar. Märkligt. Nu är det i alla fall dags att ringa. Wish me luck!

Inlägget skrevs EGENTLIGEN 2009-01-08 klockan 07:57 i kategorin Allmänt.
Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Kantutjämning

Ett litet tips! Tycker ni att texten på de hemsidor eller bloggar ni besöker är kantig och tråkig? Frukta intet! Mr Haenk sitter givetvis och ruvar på alla svar ni någonsin behöver. Gör så här:
Högerklicka på ert skrivbordsunderlägg, välj Egenskaper, välj fliken Utseende, klicka på knappen Effekter, kryssa för alternativet "Använd följande metod för att utjämna kanterna på skärmteckensnitt:" och välj ClearType i rullgardinsmenyn. Klicka på OK och sedan Verkställ så är det klart sen! All text, såväl i Windows som i webbläsare och därmed hemsidor/bloggar, visas nu automatiskt med kantutjämning (även kallat anti-aliasing). Så. Bege er nu ut i sajberspäjs och njut av utsikten!

PS. Intet bättre vetande Internet Explorer-användare har troligtvis den här inställningen per automatik. Därmed är ställningen för matchen Internet Explorer vs Firefox någonstans runt 1-3000. Skämt åsido, ett plus till IE. DS.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Skärp er!

Mitt i den fragila processen av mitt just nu sprudlande skapande av den nya designen för min älskade blogg bestämde sig visst blogg.se (eller publishme.se eller vem/vilka det nu är som bär ansvar) för att inte fungera alls. Det går inte att ladda upp bilder, uppdatera sidan eller ens besöka sidan. Givetvis går det inte ens att förhandsgranska det här inlägget. Vad händer, liksom? Och det är inte första gången, heller. Funderade ett tag på om det kanske handlade om något slags administrativt stopp för att se över servrarna eller något. Men v i l k a   p u c k o n sätter sig och gör det mitt på ljusan dag? Sånt gör man sent på natten eller tidigt på morgonen för att det ska drabba så få användare som möjligt. Eller? Men vad vet jag. Allt är säkert rätt och riktigt här i världen... Vad det än är hoppas jag att det g å r   ö v e r   s n a r t !

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Nu ska julen ut!

Nu är det färdigsnöat och färdigslöat här på bloggen. Vi har ett nytt spännande år framför oss vilket självklart kräver en ny spännande bloggdesign! Vet inte alls hur det ska se ut häromkring, men det gör ju bara det hela ännu mer spännande. Förutsatt att jag kan slita mig tillräckligt länge från vårt sprillans nya Guitar Hero World Tour, så här på min lediga dag, så kan ni räkna med en ny design vid slutet av idag. Hoppas att jag inte lovar för mycket nu... Haha. Under tiden som jag fixar och donar tar vi och lyssnar på lite musik, tycker jag. Vad sägs om några bitar från de här killarna?



Kings Of Leon - Four Kicks
Varsågoda! Och puss så länge.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Ny blogg!

Sådär, nu har min fru också skaffat sig en blogg. Den hittar ni här, besök den ofta och väl ty hon verkar ha lite fler inlägg per dag i sig än vad yours truly haft på sistone.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Till bloggens startsida

Allmänt Bloggtoppen.se Bloggportalen.se Top Personligt bloggar Blogglista.se Reggad på Commo.se Bloggparaden Topplista Favoritlistan.se Blog Toplist BloggRegistret.se E-toppen - Topplista för Sveriges bästa hemsidor och bloggar









Svensk bloggtrafik - Gratis trafik till din blogg