So long

Bilden borttagen på grund av upphovsrättslagen.

Nu drar vi! Ses om typ två veckor! Hoppas att det är riktigt kallt, blött, stressigt och jävligt här hemma så länge. Själv ska jag ligga på stranden och ta det lugnt och svettas, givetvis med en paraplydrink i ena näven och en paraplydrink i den andra! När jag inte gör det shoppar jag billiga prylar eller badar. Hejdå!

Bilden borttagen på grund av upphovsrättslagen.


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Yawn!

Gäsp! Ny dag, nya friska tag! Riktigt så hurtig känner jag mig väl inte. Men ändå... Nu är det bara två dagar kvar tills vi åker! Och det mesta är fixat inför resan. H ä r l i g t !
Nä fy, vad hungrig jag är! Dags för frukost i stora  lass!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Tomtens mjuka paket kommer visst tidigt i år

Fick paket från H&M idag! Däri låg det här:

Sju par strumpor med alla veckodagar (härligt geeky!)
Ett par gubbstrumpor
Ett par jätteläckra kallingar
En kortärmad skjorta med blommönster på
En långärmad t-shirt

Två par "mysshorts"
Ett par badshorts

Vet inte varför jag bemödar mig med att lägga upp bilder, det syns ju knappt vad det är ändå! Nåja, jag antar att det blir lite roligare att se bloggen då. Bara en massa text kan väl bli ganska tråkigt. Men en vacker dag ska jag köpa den där systemkameran, då ni!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Nystädat

Så där! Då var dammsugningen klar. S k ö n t ! Det tråkigaste av allt är att när vi kommer hem om två veckor är det dags igen... Om jag var något slags geni skulle jag viga mitt liv åt att hitta en lösning på det här städproblemet. Kanske en underhållsfri städrobot? En laserkanon som förintar allt damm i hela världen? Men nu är jag ju inte ett geni. Inte alls. Så nu hänger det på er, mina kära läsare, att komma på en lösning! Fixa det här, för Mr Haenk är dödstrött på att behöva städa...

Nu ska jag piffa till mig lite sen blir det fika! Hej!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

F'låt!

Jag känner att jag behöver be om ursäkt för det billiga snöflingsscriptet här på bloggen. Kunde bara inte låta bli. Hihi.

I blame the christmas spirit!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Nyllet i hålet

Så här snygg kan man bli om man går in på Faceinhole.com och leker lite. Och visst ser det trovärdigt ut? Haha! Sweet jeebus...








Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Onsdagsbestyr.

Kom nyss hem från ett litet besök hos optikern. Synen har visst blivit lite sämre. Igen. Dessutom har jag fått ett brytningsfel på vänster öga. Ska det aldrig sluta? Snart är jag ju blind! Men skit samma, nu har jag i alla fall linser till resan. Och då fattas det bara att jag får mina shorts och det andra som jag beställde förra veckan. Hoppas att det hinner komma innan vi åker...

På dagens schema står dammsugning (blä) och fika med farbror Stjärt. Vi tänkte göra lite fint tills våra gäster flyttar in här på lördag eller söndag eller när det nu blir. Men fan vad tråkigt det är att städa! Jag kan inte komma över det. Om djävulen finns så m å s t e det vara han (eller hon!) som hittade på dammet och behovet av städning. Och om det nu är så, var fan är Gud och varför gör han (eller hon!) inget åt det?! Usch! Ja, man kan lugnt säga att jag, en vän av ordning, i n t e är vän av städning. Trodde att det skulle avta när jag blev äldre, men så gammal har jag visst inte blivit än... Nåja, om gudsfan inte tar tag i skiten så får väl den näst bäste göra det. Nämligen yours truly. Catch you on the flipside.


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Om jag var stenrik...

Se en bild? Klicka här!

...så skulle jag köpa mig ett sånt här! Legoversionen av det coolaste rymdskeppet världen någonsin skådat, det berömda smugglarskeppet Millennium Falcon. Med det här hemma hos mig skulle det plötsligt vara okej igen att bygga Lego. Det är nästan 90cm långt och 60cm brett! Men gissa vad det kostar. Nästan sex tusen jävla spänn! Så som sagt, om jag var stenrik och inte hade något annat att kasta pengar på (vilket man faktiskt a l l t i d har), då skulle det här flyga hem till mig.


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Måndag.

5 dagar kvar nu. Till bröllopsresan. Känns inte speciellt jobbigt när man tittar ut genom fönstret och ser en snöstorm. Det ska bli sjukt skönt att få komma iväg och spendera två veckor i solen. Värre blir det nog när man kommer hem, lär ju frysa ihjäl i samma ögonblick som vi stiger av planet...

Helgen flöt på rätt så händelselös. Vi var bjudna på fest i lördags men lät bli för att mysa lite för oss själva. Det blev god mat, en flaska vin, Lego Star Wars: The Complete Saga och sedan Lord Of The Rings: Fellowship Of The Ring (vår egen lilla jultradition!). Frugan somnade till sistnämnda, men undertecknad höll sig vaken och glodde senare igenom både Lida och Specialisten på tv.

Lär nog inte bli cykel till jobbet idag. Man vill ju inte trilla omkull och bryta något, speciellt inte så här precis innan resan! Nä hörni, nu blir det frukost!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Äntligen! Som ni har väntat!

Jaha, jag kanske ska skriva något nytt, eller vad säger ni? Det är ju faktiskt över en vecka sen senaste inlägget.
Idag är det åtta dagar kvar tills jag ska presentera min lekamen för solen. Jag spår allvarlig rodnad med tillhörande flagning i min huds näraliggande framtid. Vi har fått våra resväskor och spånar nu för fullt på vad vi ska stoppa i dem inför resan. Det blir nog inte så mycket på ditvägen...

Nu står första avsnittet av femte säsongen av Stargate Atlantis på dagordningen. Detta under tiden som jag med god aptit ska trycka i mig minst två sarekrullar (a k a mjukt tunnbröd, för den oinvigde) fyllda med leverpastej, majonnäs och gurka. Det blir inga ägg idag (snyft), för Mr Haenk glömde visst köpa nya igår. Däremot blir det en stor skål vaniljyoghurt och en obligatorisk kaffekopp. Klockan femton noll noll börjar jag jobba och fortsätter så till dagens slut.


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Tillägg i dvd-samlingen



De här godbitarna plockade jag upp på närmaste postkontor igår! Om det inte framgår av bilden så är det:
Dogma (B. Affleck / M. Damon / A. Rickman, 1999)
Elektra (J. Garner / G. Visnjic / K. Prout, 2005)
Johnny Mnemonic (K. Reeves / D. Lundgren / D. Meyer, 1995)
Paycheck (B. Affleck / U. Thurman / A. Eckhart, 2003)
True Lies (A. Schwarzenegger / J. L. Curtis / T. Arnold, 1994)
The War Of The Roses (M. Douglas / K. Turner / D. DeVito, 1989)

Så nu vet ni vad jag gör de närmsta dagarna. Ja, när jag inte jobbar eller spelar xbox360, förstås!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Tidig tisdag

Jaha, tisdag igen. Börjar jobba tidigt idag. Glassigt! Det betyder ju att man även kommer hem från jobbet tidigt. Logik. Något annat som är speciellt för denna dag är att det bara är arton dagar kvar tills vi åker på smekmånad. Oj, vad tråkigt det ska bli... Inte!
Nähä, nu tog frukosten slut och det är dags att hoppa in i duschen! Baj baj!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Award-winning weekend

I lördags hälsade vi på the Storms. Vilka härliga människor! Vi bjöds på hemlagad pizza, Rock Band på projektorduk och lite tennis och bowling på Wii vilket såklart resulterade i den trevligaste lördagskvällen på länge. Och det berodde faktiskt mer på sällskapet än på spelandet eller maten. Vi hade så roligt att vi inte kom hem förrän halv sex på morgonen! När ska vi göra om det? Snart, hoppas jag.
Som ni förstår var gårdagen en väl behövd vilodag, som kantades av köpepizza, godis och chips med dip och Lego Star Wars: The Complete Saga. Kort och gott blev det en spektakulär helg!

Nu har jag inte tid med det här längre för vi fick låna en massa spännande Xbox360-spel (Lego Star Wars var ett av dem) av värdparet i lördags och jag måste hinna prova dem. Senare idag blir det en andra vaccinationsspruta och sen jobb. Fullt upp!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Sex And The City: The Movie

Fan vad jag svamlade i förra inlägget! Riktigt ordbajsande. Men jag antar att det lätt blir så när man bryr sig om något, och att det kan hända även den bäste av bloggare. Var det någon som förstod någonting? Blev förresten inte någonting av det jag listade att jag skulle se på tv ikväll. Istället blev det Sex And The City: The Movie. Jävligt otippat! Nästan ännu mer otippat var att jag faktiskt gillade den. Om man bortser från all "tjejig" (vi killar kan nog också, men ändå) hysteri kring alla fula kläder, skor och väskor som kostar långt mer än skjortan endast på grund av märket. I stora drag var det en ganska trevlig och stundvis sorglig berättelse om kärlek. Och det kan man ju aldrig få nog av, eller hur? Fan också, nu vet jag ju inte vilken kategori jag ska lägga det här inlägget i. Allmänt eller Filmer/Serier? Innehållet är väl mest relaterat till det senare, så det får det bli... God natt!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Konsten att titta på tv.

Ni vet hur man hittar en bra serie och följer den slaviskt under första säsongen för att sedan tröttna och tycka att den "har tappat tråden" eller liknande? Det förstår inte jag. För det första måste man förstå hur glad man ska vara att ens nya favoritserie ens överlever en hel säsong. Och då menar jag en hel riktig säsong, som i runt tjugo avsnitt. Inte fem eller tio. Kommer det sedan en eller två säsonger till, ja, då är det glada glada tider. För det andra så är det ju inte förrän efter första säsongen som man verkligen har lärt känna karaktärerna och fått grepp om historien ordentligt. Man kan säga att säsong ett bara är uppvärmning, medan säsong två och följande säsonger kan fördjupa sig lite mer i huvudhistorien såväl som i sidohistorier. Det här innebär ju att när ni säger att "serien har tappat tråden" så menar ni att ni i själva verket inte gillar historiens utveckling. Okej, då. Smaken är ju som baken, delad. Men första säsongen måste ju få ett sorts avslut eftersom nätverksbolagen troligtvis är osäkra på om det blir någon fortsättning, så givetvis ser "tråden" annorlunda ut i följande säsonger. För det tredje så fattar jag inte att man inte vill veta fortsättningen. Oavsett om manuset är skit i nästa säsong, eller vad det nu kan vara, så vill man väl veta hur det slutar? Och, ännu viktigare, vad som händer på vägen till slutet? Sen finns det ju de som hävdar att en serie ifråga har blivit för förutsägbar, och i vissa stunder kan nog det vara sant. Om man skulle testa själv att skriva ett manus eller berättelse eller liknande så är det nog inte så jäkla enkelt att vara hundraprocentigt orginell hela tiden. Sen är ju tv-serietittande inte en sorts tävling som går ut på att man ska gissa seriens händelser i förväg (idé till en ny, dålig realityshow, kanske?). Man har ju nästan alltid en aning om vad som ska hända härnäst, men man vet ju inte. Och det är ju därför man tittar.

Jag antar att jag har tröttnat lite på att få frågan "är den serien fortfarande bra?". "Eh, ja. Det händer ju fortfarande en massa grejer i varje avsnitt!" vill man svara då. Historien fortsätter ju. Hur kan det INTE vara bra? Jag vill hävda att inte många serier som jag sett som var bra i första säsongen blev sämre i kommande säsonger. Nästan ingen. Min poäng kan vara att jag tycker att folk ger upp sina serier alldeles för lätt. Och mitt råd är att inte tänka så mycket på vad som kommer att hända härnäst, häng med i handlingen som den ser ut för tillfället istället. Då blir alla serier bättre.

Om jag tittar på tv ikväll blir det något av följande:
Gothika, 22.30 TV3
My Cousin Vinny, 00.30 TV3
Simpsons, 20.00 & 20.30 TV6
Stargate Atlantis, 21.00 TV6
The Lost Room, 22.00 TV6
The World According To Garp, 21.00 Kanal 9


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Bloggande.

Det verkar vara så himla inne att blogga just nu. Så inne att det lilla som finns kvar av rebellen inom mig nästan vill sluta. Men åh nej, så lätt blir ni inte av med mig! Istället tänkte jag presentera en lista (mmm, listor!) över de andra bloggarna jag brukar besöka. Givetvis länkar jag också till dessa via min permanenta länklista längst ner här på bloggen, men jag känner att jag vill promota dem lite extra idag... Listan lyder som följer:

Camillas blogg - http://camillasvensson.blogspot.com/
Snuten styr - http://snutenstyr.wordpress.com/
Join The Nation (Karin) - http://jointhenation.blogg.se/
Camillas syster (Niclas) - http://camillassyster.blogg.se/
Situation Roine - http://situationroine.wordpress.com/
Sara - http://saraperssons.blogg.se/
Veronikas blogg - http://veronikaosth.blogspot.com/

Självklart finns det många, många, många fler bloggar att avnjuta så om ni känner att ni vill ge nya förslag eller tillägg så vet ni var kommentera-länken finns. Om ni inte vet var den finns? Ja, då vet jag inte riktigt vad jag ska säga...


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

RSS-flöden

Tänkte slå ett slag för RSS-flöden. Många kanske inte vet vad det är, knappt jag heller, och jag vet heller inte om det fungerar likadant på alla webbläsare eller om det bara är i Firefox (som ju är den bästa webbläsaren), men låt oss börja med att anta att du för enkelhetens skull använder Firefox och har gått in och kollat på din favoritblogg (http://mrhaenk.blogg.se/). Leta reda på den lilla orangea ikonen (bilden till vänster) som kännetecknar RSS, och klicka på den. Då borde du på ett eller annat sätt få frågan om du vill prenumerera på RSS-flödet ifråga, och med vilken applikation du vill göra det. Jag själv brukar välja något som heter Live Bookmarks och det låter mig placera mina RSS-flöden i en särskild toolbar (som heter Bookmarks Toolbar, fiffigt nog) i webbläsaren strax under Navigeringsknapparna. Jag inser att det här kanske låter krångligt, men prova! Med ett enda klick ser du om någon har skrivit något nytt, och du behöver inte ens gå ifrån sidan du är på. Slött och härligt!

P.S. Missa inte Grey's Anatomy ikväll, klockan 21.00 på Kanal 5! D.S.


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Samsung 1900 Omnia


Bildkälla

Nu kan nog iPhone ta och slänga sig i väggen, tror jag. Den här luren är ju alla gånger snyggare, och säkert bättre. Vad vet jag? Jag bryr mig inte, jag vill bara ha!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Obama for president, tydligen.

Och det är väl ungefär vad jag har att säga om det. Vi får väl se om det blir någon skillnad med honom bakom ratten... Jag har ingen aning, och är faktiskt inte så intresserad heller ska jag erkänna. Det där med politik har jag aldrig förstått mig på så det överlåter jag till någon annan.
På ett mer personligt plan kan jag berätta att jag fick sluta klockan fjorton noll noll idag. Ett fenomen som inte inträffar dagligen, långt ifrån. Men ack så trevligt! Då fick jag ju lite tid för att blogga nu när jag kom hem, och det gillar ju ni, mina kära läsare. Hmm, jag känner nu att mina fötter utsöndrar en mycket intensiv doft av dagens arbetspass, så jag får nog bryta här och ta mig en dusch! Hej så länge.


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Have no fear, Mr Haenk is still here!

Misströsta inte, mina vänner! Han är tillbaka. Jag vet att jag har varit en usel bloggare nu på sistone, men jag kände att jag ville fixa till det sista med nya designen innan jag kunde koncentrera mig på skrivandet. Vad tycker ni om den, förresten? Själv är jag väldigt nöjd. Ni ska veta att jag slitit ganska hårt för att nå det här resultatet... Nu ska jag klämma in ett avsnitt av Stargate Atlantis innan det är dags att dra till jobbet!

Ni såg väl Prison Break igår, förresten? Om inte, SKÄMS PÅ ER! FY!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Nytt allt...

Ja, jag vet. För er som har läst min blogg tidigare så kanske det verkar konstigt med en ny bloggadress. För andra (ni som  känner mig bättre) så blir det mer självklart. Men det bryr vi oss inte om nu, det är ändå dags för en nystart! Här sitter jag nu, det är lördag, jag är helt ensam, min fru är ute och svirar, och jag ska upp skittidigt imorgon och sitter ändå här vid datorn och lyssnar på Tiger Lou. Och bloggar. Svårt att låta bli, två dagar har ju gått sedan sist! Och folk påstår att nikotin får folk beroende... Ville ju berätta om mitt första och senaste spel till vårt sprillans nya Xbox 360, The Simpsons Game, men jag verkar vara aningen för onykter för att stava rätt ikväll. Och så kan vi ju verkligen inte ha det! Så jag återkommer nog imorgon...


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Till bloggens startsida

Allmänt Bloggtoppen.se Bloggportalen.se Top Personligt bloggar Blogglista.se Reggad på Commo.se Bloggparaden Topplista Favoritlistan.se Blog Toplist BloggRegistret.se E-toppen - Topplista för Sveriges bästa hemsidor och bloggar









Svensk bloggtrafik - Gratis trafik till din blogg