Earth Hour

Även om vår hemstad - lilla Katrineholm - var till synes skitdåliga på att delta i en av de största manifestationerna för vår planets miljö någonsin, var det faktiskt många runt om i världen som faktiskt ville visa att de fortfarande bryr sig. Däribland var dessa kända landmärken:



Vi slog av allt vi hade i lägenheten, drack lite (läs: en hel del) vin och spelade schack under tiden som Earth Hour pågick. Och när en timme hade gått var vi så inne i spelet att vi inte tänkte på att tända lyset, slå på tvn eller liknande. Så vår "EH-timme" varade säkert i åtminstone en och en halv timme istället. Med det vill jag inte mena att vi var bättre eller något sånt, utan snarare att påpeka hur enkelt det är egentligen att göra sin del för att spara lite på både miljöns resurser, och - kanske framför allt - sin elräkning. Visst, det kanske inte handlar om så mycket. Men bra mycket mer än att inte göra något alls. Och det skickar förhoppningsvis någon sorts signal till de som bestämmer vår planets öde att det är dags för drastisk handling. Jag ställer gärna upp på Earth Hour igen, gärna flera gånger om året. Och då ska ni veta att bland mina bästa vänner finns en dator, en (minst) tv-spelskonsol och en tv.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Resident Evil 5

Jaha. Ännu en punkt på önskelistan! Har egentligen aldrig varit något vidare fan av Resident Evil-serien. Mycket på grund av att jag troligtvis har för dåliga nerver. Testade att spela Resident Evil 2 några gånger, men det kändes som att jag skulle få en hjärtattack så jag blev tvungen att sluta. Nu säger de dock att nummer fem i serien inte ska vara lika otäck och att man har möjligheten att spela co-op (det vill säga co-operation = samarbete). Då tror jag att jag skulle klara av det, haha. Dessutom är det mycket roligare när man kan spela två stycken samtidigt och med varandra. Fler "co-op-spel" efterlyses!

För en bild: Klicka här!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Angående lånade bilder

För oss bloggare är det nog rätt vanligt att man ibland bara tar en bild man hittar på nätet när man vill tipsa om en produkt man gillar eller liknande, och lägger upp det på sin egen blogg. Detta är ett stort NO NO. Och det visste vi väl redan? Egentligen. Men ingen har väl tagit så allvarligt på det, så länge man länkat tillbaka till sidan som ursprungligen publicerat bilden. Ok, eller hur? Fel. Förutom ett fåtal webbshoppar (till exempel Nelly.com) som faktiskt har speciella blogglänkar på sina produktsidor, så är det absolut förbjudet att använda någon bild utan tillåtelse från upphovsrättsinnehavaren. Kelly är en bloggerska som nyligen har råkat ut för detta. Läs hennes inlägg om det här.
Hon länkar i sin tur till en fotograf vid namn Emelie Ohlsson som också skrivit ett inlägg angående det här. Hon berättar ganska bra vad som gäller vid bildlån.

Det här är ju förstås otäckt för oss som inte skött oss ordentligt och tagit reda på fakta. Jag, personligen ska genast se över min blogg och ta bort eventuella "olagliga" bilder omedelbart. Skulle vara oerhört trist att åka på grova böter för sånt här. Nej, från och med nu tänker jag endast lägga upp bilder jag tagit eller gjort själv här på bloggen. Att sitta och maila till alla för varje bild man vill visa upp tänker inte jag slösa tid på. Istället lägger jag upp en länk till bilden ifråga. Tråkigt, jag vet. Men lagligt.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Gears Of War

Jag vet att jag tjatat om att jag spelar tvåan, har säkert nämnt att jag spelat ettan också. Och det har jag. Men ettan var lånat, och nu när jag är nyfrälst GOWare och har tvåan måste jag ju ha båda spelen! Så snälla tomten (läs han/hon-som-ger-mig-presenter-inte-bara-på-julafton-utan-på-min-födelsedag-eller-när-som-helst), GE MIG!

För en bild: Klicka här!

EDIT: Nu har jag både ettan och tvåan! Kanske kommer en trea?

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Dagens väder

...solsken! Varmt och soligt ute! Kors i taket. Och vad gör en kille som jag (läs nörd) när det är så fint väder ute? Drar ner persiennerna och sätter sig och spelar Gears Of War 2, förstås! I och för sig ska jag ju iväg och fika sen, kanske råkar få lite sol på mig då...

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Red Alert 3

Ni minns väl RTS-klassikern Red Alert 2? Om inte, skäms! Nu är det i alla fall dags för uppföljaren med den passande titeln Red Alert 3. Det här är ett av de många, hårda paket jag hoppas ska ligga i sängen på min födelsedag...

För en bild: Klicka här!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Biobesöket - ett döende fenomen?

Jag tror att det bara är en tidsfråga innan biosalongerna får slå igen för gott. Delvis på grund av the dark forces of Fildelning, men också för att det helt enkelt känns förlegat.

Vi var på bio igår. Var väl över lag en trevlig upplevelse. Förutom folket. Folket, de där andra som är där när man ska titta på film. De där som stör när det är som mest spännande... Okej att alla som någonsin sett en film tror sig vara filmkritiker, det har kanske hänt mig också någon gång. Men de här varelserna som dyker upp mitt i biokön och börjar prata om sluten på filmer man inte sett? För att inte tala om de som sitter direkt bakom en i salongen och skakar med foten på mitt ryggstöd under halva filmens gång. Svensk som man är så ställer man sig ju inte upp skrikandes och hyttandes med nävarna... förutom i tankarna. I tankarna lever dessa individer inte längre. I tankarna sitter dessa individers kroppsdelar på pålar runt om i landet som avskräckande exempel på hur man inte beter sig när man är på bio. Nej. Skämt åsido. Vad hände med respekten för sina medmänniskor?

Är biobesöket ett döende fenomen? Jag tror det. Jag hoppas det. Biljetterna är svindyra, idioterna stör och ljudet är för högt. Fan, vilken gubbe jag har blivit. Men ändå... Jag tycker att vi avskaffar Bion och hittar på ett lagligt och trevligt sätt att streama filmerna à la Spotify, direkt hem till min 42-tummare, så jag slipper alla dårar! Tack på förhand!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Going to the movies

Ikväll blir det bio! Då ska vi se filmen här nedan. Äntligen! Ska bli spännande, det sägs att den här filmen ska vara både djupare och mörkare än vanliga superhjältefilmer. Vi får väl se. Jag tror mig redan veta vad jag tycker. Hoppas den går hem hos andra!

För en bild: Klicka här!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Vaddå blogga?

Är sugen på att blogga. Men inget jag skriver känns som att det duger. Typ som allt annat jag gör... Så jag låter hellre bli. Är väl inne i en sån där svacka igen, kanske? Under tiden äter jag frukost och tittar på Supernatural. D e t är jag i alla fall bra på!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Dagens dryck!

Rödvin.

Behöver jag säga mer? Jaha. Det är fredag, helgen ligger inbjudande framför oss och jag har precis kommit hem ifrån jobbet. Dessutom ska vi få celebert besök ikväll, J & M. Vi ska visa dem vem som är bäst på Guitar Hero World Tour! Roligt!

Nu måste jag bara tvätta fötterna, ty de stinker som vore de satans egen avkomma. Hej.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Dagens band...

...som jag lyssnar på är Tenacious D. Igen. Var tvungen att börja lyssna lite på dem igen efter helgens fest då en av deras låtar dök upp på playlisten. Frågan är om någon någonsin rockat så hårt som de gör i den här låten? Varsågoda och njut!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Dagens turgubbe...

Killen blir påkörd av ett lastbilssläp, och överlever nästan helt utan skador. Turgubbe!


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Dagens serie...

...att titta på är förstås Grey's Anatomy på Kanal 5 klockan 21.00. Missa inte! Näst intill garanterad gråtfest... I alla fall för min fru, haha. Men seriöst, se!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Sliten

Uj, vad sliten jag är. Kollade nyss på senaste Heroes med min älskade fru och somnade. Flera gånger! Sånt händer bara inte mig. Inte med något så bra på tv. Ja ja, jag antar att även den bäste kan ha sina dåliga dagar. Men nu är jag vaken igen och är tokladdad inför ett nytt avsnitt av The Mentalist på TV3! Och det är väl ni också, antar jag?

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Till bloggens startsida

Allmänt Bloggtoppen.se Bloggportalen.se Top Personligt bloggar Blogglista.se Reggad på Commo.se Bloggparaden Topplista Favoritlistan.se Blog Toplist BloggRegistret.se E-toppen - Topplista för Sveriges bästa hemsidor och bloggar









Svensk bloggtrafik - Gratis trafik till din blogg