Paket: Lost - Säsong 4

Igår damp den här ner i brevlådan, minsann! Därmed är jag ikapp, i alla fall den här serien...


Bilden lånad med tillåtelse från Discshop.se

Nästa serie att börja på blir kanske Battlestar Galactica. Eller Stargate SG-1, den är ju på 10 säsonger så det tar ju ett tag... Eller så blir det någon "ensäsongsserie", typ Invasion, Surface eller Jericho (och ja, jag vet, den är ju typ en och en halv säsong!). Får se vad det blir...

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Trubbel i designparadiset

Vill ju göra om min header. Och jag vet att man inte ska byta header för ofta för då känner inte besökarna igen sig och bla, bla, bla. Jag känner bara att jag kan göra så mycket bättre än så här. Jag vet att jag kan. Ändå blir det inget. Det kommer inget. Öppnar Photoshop. Och inget kommer till mig. Viljan finns. Orken finns. Inspirationen finns. Men kreativiteten, den lyser upp hela universum med sin frånvaro.



Jag vet att jag är bättre än så här. Jag kan bättre än så här.



Så känner jag ofta. Jag vill så mycket och så lite händer. Vissa skulle nog säga "mycket snack, liten verkstad" om mig, jag själv skulle i alla fall göra det. Och visst är det väl så? Mycket av det jag säger att jag ska göra - eller rättare sagt tänker att jag ska göra - rinner ut i sanden dels av ren lathet, dels... något annat. Kanske är jag någonstans rädd för att misslyckas. Kanske tänker jag att om jag låter bli att göra det jag vill så förblir det så där bra som jag har tänkt mig.
Eller så är jag bara helt fucked up.

Hur gör du för att komma igång, få tummen ur, arslet ur vagnen? För att ta vara på all inspiration som gror inom dig?

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Shopaholic?

Man kan nog lugnt säga att gårdagen för mig gick i shoppingens anda. I väntan på att min älskade fru skulle komma hem från jobbet klickade jag visst hem lite prylar via Internet. Fjärde säsongen av Lost, en pedagogiskt inspirerande teckningsbok, ett väggfäste för gitarren, ett capo och en pytteliten gitarrstärkare. Ja, jag kanske blev lite carried away, men man får ju faktiskt bara lön en gång i månaden, eller hur?! Haha. Skämt åsido, det blev lite mycket. Eller, det var väl ok. Men sen när Frida (för den oinvigde: läs frun) kom hem så var det ju dags att åka till Norrköping för att - just det - shoppa lite. Väl där köpte jag en hantel (Ja, en. Varpå jag måste åka tillbaka snarast och köpa en till, tror jag!), en värstingskäggtrimmer och en GPS. GPSn är dock en blivande gåva till oss, så den utgiften var ju inte så farlig. Hur som helst, jag har inte vågat kolla saldot efter den här dagen men jag misstänker att semestern som börjar nästa vecka troligtvis kommer att gå i fattigdomens tecken.

Men.

Det kommer att rulla åtminstone en bra serie i DVDn, jag kommer att vara kreativt inspirerad, gitarren kommer att hänga snyggt på väggen, skägget kommer att vara vältrimmat, åtminstone ena armen kommer att vara snyggt deffad och jag och min fru kommer utan problem att hitta hem till dig som bjuder på fika eller fest!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Inlärningskurva = null

Tänk vad bra det vore om man bara kunde kryssa i vad man ville lära sig och sedan genom någon sorts magisk knapptryckning så kunde man det sen. Tyvärr skulle ju det ta bort allt det roliga med att kunna något för alla andra skulle ju via samma magiska knapptryckning givetvis kunna lära sig samma saker.

Men ändå.

Om man skulle anta att det bara var du som hade tillgång till denna magiska knapp, vad skulle du lära dig? Skulle du lära dig allt? Kan man ens lära sig allt?
Jag, personligen skulle ju vilja veta så mycket som möjligt om det mesta. Nja, kanske inte. Kanske bara sånt som intresserar mig. Sånt jag drömmer om att kunna, drömmer om att göra. Om man skulle anta att det finns en maxgräns på vad man kan få in i skallen, likt utrymmet på en hårddisk, så skulle jag nog börja med att lära mig mer om mina hobbyer. Men då väcks ju ännu en fråga till liv; om man nu via denna magi lär sig allt som finns att kunna inom området av en hobby, skulle det då vara något man vill syssla med sen? Är inte själva poängen med en hobby att man lär sig samtidigt som man håller på med den?

Vad tycker du? Om du fick ett tillfälle att använda denna magiska knapp, vad skulle du lära dig?

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Quote

Vilken film?

"From whence you came you shall remain until you are complete again!"

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

My Tuesday off

Idag är jag lite mör i kroppen, minst sagt. Benhinnorna ömmar rätt mycket så jag ska nog inte springa igen imorgon, det får bli tidigast på fredag. Gäller att vara försiktig så här när man är ovan. Men så himla skönt! Äntligen har jag kommit igång, känns det som. Nu gäller det bara att hålla i det här så jag inte slappar till igen. Det blir nog den största utmaningen.

Är ju ledig idag, och då måste man ju fylla dagen med olika aktiviteter för att man inte ska känna att man slösat bort dagen. Så brukar det kännas även om jag bara gjort en massa bra saker hela dagen, eftersom det oftast brukar finnas ännu fler saker som jag också vill göra. Men men. Man kan inte få allt här i världen, och verkligen inte på en och samma dag. Hur som helst, på dagordningen idag står det att jag ska diska och tvätta. Skulle väl egentligen behöva dammsuga också, men det skjuter jag upp några dagar till. Disken är jag nästan färdig med redan (vi har ju diskmaskin. Du tror väl inte att jag bloggar och handdiskar samtidigt? Haha) så då återstår bara tvätten fram till runt 15.30-16.00 ungefär. Då har jag nämligen lovat att vara klar för att åka till Norrköping med min älskade fru i vår nya fina bil. Äntligen ska shoppingtarmen få sitt! Jag ska leta efter bland annat en gps, hantlar och skäggtrimmer. Sen får vi se om det blir något mer, eller om jag ens har råd med allt det. Kul ska det bli i alla fall!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Träning och allt annat man behöver och vill göra

Varför är det så svårt att komma igång med sin träning och allt annat man behöver och vill göra? Idag är det måndag, och måndagar är ju som du kanske vet lite av en nystartarnas dag. Igår köpte jag en mycket inspirerande träningstidning och idag är det dags att göra verklighet av den inspirationen. Och blotta tanken på att ge sig ut i spåret och springa några varv får hela min kropp att skrika till mig att stanna inne och slå på tv-spelet, datorn och dvdn. Ja, allt på samma gång. För ve och fasa om jag faktiskt kom iväg! Hur skulle det se ut? Då kanske jag faktiskt gjorde något för en gångs skull, istället för att bara sitta och drömma om det. För det är något som jag verkligen har koll på; att drömma...

Äh, det får bära eller brista! Idag har jag kört lite hemmaträning, så nu blir det fan spåret hur som helst!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Skäggväxt

Som några av mina läsare kanske vet har jag sparat ut något som jag gärna vill kalla helskägg. Huruvida detta är fallet eller inte överlåter jag till dig att avgöra, men för min del kvittar det. Det har i alla fall blivit dags för lite grooming! Och det är här du kommer in i bilden. Hur ska jag trimma skägget? Ska jag raka bort allt? Ska jag bara raka halsen, så som en del gör?

Ge mig tips, ty jag är en nybörjarskäggig av rang!

Så här ser jag ut just nu:




Jag hoppas att du inte tycker att jag ska raka bort allt, för jag trivs just nu nämligen väldigt bra med mig själv i skägg. Samtidigt vill jag ju inte se ut som en ovårdad slusk. Du fattar, va?

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Gran Torino

Ville skriva något bra om den här filmen, något som lät seriöst och som inspirerar andra att också se den. Men det går visst inte. Inte för att den är dålig. Inte alls. Tvärtom är det min egna oförmåga att göra den rättvisa som sätter krokben för mig. Så jag säger bara; se den. Se Gran Torino. Nu.
Bilden lånad med tillåtelse från Discshop.se

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Fredagsrutin

Idag har det varit rätt så körigt. Visserligen självförvållat och ganska tillfredsställande, men ändå körigt. Imorse gick jag upp, matade katten, diskade, tvättade, tränade (sit-ups och push-ups), lagade frukost och åt till ett avsnitt av Supernatural, diskade efter frukosten, plockade i ordning i lägenheten, dammsög lägenheten, duschade och åkte till jobbet där det var fullt ställ från klockan 16 till 21. Sen åkte jag hem (notera att jag åkte. Är ju bilägare numera. Kan man tjata nog om det? I think not.) till frugan och hennes arbetskamrat som satt och drack vin hemma hos oss, tog ett eget glas vin och kunde bara konstatera att jag var nöjd med dagens bedrifter. Tyvärr hann jag inte med någon av mina hobbies; gitarrspel, fotografi och teckning/målning. Det sistnämnda ligger på is på grund av brist på material och materiel men någon av de andra två kanske jag hinner med i helgen? Jo, fotografin får ju sitt imorgon kväll när vi besöker Karlströms herpes zoster-drabbade Värmbolshem. Men gitarren, min vackraste och viktigaste ägodel (faktiskt), när ska jag hinna med den? Får nog bli en kort session imorgon, och en längre på söndag då jag även planerar ägna en stund åt tv-spelet Final Fantasy XII. Får se hur det blir... Det jobbiga med planering är ju att det nästan aldrig blir som man tänkt sig. Men men. Vad ska NI göra i helgen?

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Who'll stop the rain?

Vilken jävla dag. Rent vädermässigt, en fullständig skitdag. Eller hur? Jag hoppas ni njuter nu, ni som tyckte det var för varmt förra veckan när det faktiskt var sommar för en gångs skull. Nåja, vår semester börjar ju inte förrän vecka 32 så det kan gott regna tills dess. Men nog om vädret.
Har känt mig ganska hängig på sistone, som att jag var på väg att bli sjuk. Men idag har det varit ganska bra fart på mig igen. Jobbet gick som en dans, både praktiskt och humörmässigt. Det händer många gånger att humöret sjunker på jobbet (varför det är så tänker jag inte gå in på!), men idag var så inte fallet. Såna dagar gillar vi!
Imorgon börjar jobbet klockan 15, så då tänkte jag få lite gjort här på hemmafronten. Och med det menar jag dammsugning, gitarrspel (fingrarna gör ju inte ens ont längre!), lite tv-spelande kanske och om tid finnes lite bloggande och/eller bildredigerande. Får se vad klockan blir... Men nu är det i alla fall god natt!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Twitter

Som ni kan se här till höger har jag hängt på trenden och börjat Twittra. Det fungerar ungefär som statusfunktionen i Facebook (och det vet väl alla hur den fungerar?). Trevligt nog upptäckte jag att det gick att koppla mina Twitter till både Facebook och min blogg. Jag skriver bara i på Twitter.com vad jag sysslar med just nu så uppdateras statusraden på min Facebooksida och fältet här till höger. Fiffigt, va? Det är ganska perfekt för en sån som mig som inte lyckas få till så många inlägg på sin blogg. På det här viset händer det i alla fall någonting här. Givetvis ska jag försöka bli bättre på inläggen också, men lite Twitter skadar nog inte...

Följ mitt Twitter här!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Till bloggens startsida

Allmänt Bloggtoppen.se Bloggportalen.se Top Personligt bloggar Blogglista.se Reggad på Commo.se Bloggparaden Topplista Favoritlistan.se Blog Toplist BloggRegistret.se E-toppen - Topplista för Sveriges bästa hemsidor och bloggar









Svensk bloggtrafik - Gratis trafik till din blogg