Måndag och nya friska tag!

Idag hade jag bara lite, lite känning kvar i axeln så nu var det dags att ge sig ut i spåret igen. På vägen till spåret kändes vänster knä lite stumt, men det gick över sen när jag kom fram till spåret. Hoppas att det inte blir något jävelskap utav det, utan att det bara var lite "måndagsstelhet" eller något... Hur som helst så kändes dagsformen ganska bra, jag orkade bara två varv i spåret igen, men kunde pressa mig själv lite hårdare den här gången. Jag gick sista biten hem men höll uppe tempot så jag inte blev kall.
Väl hemma körde jag lite styrketräning. För skojs skull tänkte jag visa vad jag gjorde i en tabell. Det var länge sen jag gjorde en, nämligen. För även om jag är en hurtig sådan, så får du ju inte glömma att jag faktiskt är en nörd, först och främst.

Muskel / Övning Vikt Repetitioner Sets
Höfterna / Gummiband - 10 2
Biceps / Curls stående på knä på pilatesboll 7,5kg 15 3
Triceps / Liggande på rygg på pilatesboll 7,5kg 15 3
Bröst / Liggande på rygg på pilatesboll 7,5kg 15 3
Axlar / Stående på knä på pilatesboll 3,5kg 10 2
Rygg / Hantelhunden - Stående på alla fyra med hantel i vänstra handen, höj armen 45 grader utåt samtidigt som du sträcker ut höger ben rakt ut. Byt hand och ben. 3,5kg 10 2
Mage / Situps - 25 3
Stretch

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Inställd afton

Vi hade planerat att ha nördafton nu på lördag. En afton där vi, några killar som gillar tv-spel, samlas och dricker några (eller många) öl och spelar så mycket tv-spel (läs Xbox360) vi bara orkar. Jag hade verkligen sett fram emot den här kvällen, då förra och första gången vi hade nördafton var bland det roligaste jag gjort på länge. Igår ställdes kalaset in.

Buhu.

Nåja, förhoppningsvis blir det en annan gång. Snart. Under tiden övar jag gitarr på Guitar Hero: World Tour (för trummorna vågar man sig ju inte på med tanke på grannarnas reaktion), njuter av min mäktiga rustning i Shadow Complex och skjuter ryssar i Battlefield: Bad Company. Så inte lider jag direkt, inte.


Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Hinder för löpningen

Blev visst inte så värst mycket träning den här veckan. I måndags var jag av någon anledning sjukligt trött hela dagen, så det enda som gällde då var att återhämta sig tills det var dags för jobb. Sov ganska lite och dåligt i helgen så troligtvis berodde det på det. Och i tisdags gjorde jag något konstigt med min arm så det känns som att jag har fått någon slags förslitningsskada i muskeln i vänster axel. Skitskumt. Och jävligt tråkigt för då kunde jag ju inte springa igår heller. Eller jag hade ju kunnat men då hade jag blivit tvungen att hålla armen framför mig hela tiden och troligen sett ut som en riktig idiot. Och där är jag nu. Hade ju inte planerat någon träning idag, men jag har fortfarande ont så troligtvis faller den bort imorgon också. Är det fortfarande kvar på måndag måste jag nog uppsöka läkare, och det känns ju jävligt kul...

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Löpning och hantelträning

Jag kom iväg och sprang en bit idag också! Benhinnorna kändes av lite grann, men det gick ändå bra. Får se hur det känns imorgon. Hur långt sprang jag då? Vet inte riktigt. Men jag sprang till spåret, sprang det två varv och sen sprang jag hem. Jag tror att det tog ungefär 45-50 minuter. Väl hemma pustade jag ut lite, sen körde jag lite träning för höfterna med ett gummiband. Sen tog jag fram hantlarna som väger 7,5kg styck och körde 3x12 repetitioner för biceps, triceps, axlar och bröst. Fast för axlarna fick jag plocka bort lite, annars hade jag aldrig orkat. Där blev det 3,5kg styck. Avslutningsvis blev det en ryggövning, 50 situps och en massa stretchande. Känns väldigt skönt i kroppen just nu...

Nästa träningspass blir på måndag, om benhinnorna tillåter. Annars blir det på onsdag.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Köttfärssås

Igår blev det spaghetti och köttfärssås till middag. Det slog mig att det finns väldigt många varianter av köttfärssås därute i stugorna. Här nedan ser du vårt hushålls variant. Hur ser din ut?

ca 6 portioner
Serveras med pasta.

500 g köttfärs
1 gul lök
500 g finkrossade tomater med chili eller vanliga krossade tomater
2-3 klyftor vitlök
3 dl Milda Mini Mat eller annan matlagningsgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning köttbuljong
tomatpuré
ketchup
salt
vitpeppar
svartpeppar
cayennepeppar

Börja med att hacka löken, fräs den sedan i en gryta. När den fått lite färg lägger du i köttfärsen och arbetar runt den tills den blir gråbrun. Tillsätt de krossade tomaterna, buljongtärningarna och matlagningsgrädden. Pressa vitlöken innan du lägger i den. Till sist smaksätter du efter behag med tomatpurén, ketchupen (det går åt ganska mycket ketchup), saltet, vit-, svart- och cayennepepparn. Servera med pasta.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Meat loaf

Igår gjorde jag ett försök att laga köttfärslimpa, och det gick över förväntan måste jag säga! Det blev så fantastiskt gott att jag bara måste dela med mig av receptet! Se nedan:


4 portioner
Serveras med kokt potatis, saltgurka och lingonsylt

Ingredienser:
1 msk ströbröd
½ dl mjölk
½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
½ tsk socker
1 gul lök
1 ägg
500 g köttfärs
3 dl grädde
1 kg potatis

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Häll ströbrödet och mjölken i en bunke och låt stå i ca 10 minuter. Under tiden kan du finhacka/riva löken och sätta potatisen på kokning. Häll sedan i saltet, vitpepparn, sockret, löken och ägget. Färsen lägger du i sist. Rör ihop det till en jämn och ganska fast röra. Lägg lite smör i en ugnssäker form och lägg sedan i färsröran. Forma röran till en tjock limpa, skär några skåror i den och ställ in i ugnen. Låt stå i drygt 30 minuter. Vid ca 5 minuter kvar, tillsätt grädden runt om köttfärslimpan. Ät!

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Botten is nådd?

Idag blev jag för första gången på länge sugen igen att fixa med, och skriva inlägg till bloggen. Men under tiden jag höll på tappade jag sugen igen.

Fan.

Är detta slutet? Nej, det vägrar jag tro. Men nog fan har jag en formsvacka. The mother of all formsvackor, möjligen.

Fuck it.

Pusha iHNRK! Follow iHNRK on Bloglovin iHNRK - RSS 2.0

Till bloggens startsida

Allmänt Bloggtoppen.se Bloggportalen.se Top Personligt bloggar Blogglista.se Reggad på Commo.se Bloggparaden Topplista Favoritlistan.se Blog Toplist BloggRegistret.se E-toppen - Topplista för Sveriges bästa hemsidor och bloggar









Svensk bloggtrafik - Gratis trafik till din blogg