Igår gjorde jag ett försök att laga köttfärslimpa, och det gick över förväntan måste jag säga! Det blev så fantastiskt gott att jag bara måste dela med mig av receptet! Se nedan:

4 portioner
Serveras med kokt potatis, saltgurka och lingonsylt
Ingredienser:
1 msk ströbröd
½ dl mjölk
½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
½ tsk socker
1 gul lök
1 ägg
500 g köttfärs
3 dl grädde
1 kg potatis
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Häll ströbrödet och mjölken i en bunke och låt stå i ca 10 minuter. Under tiden kan du finhacka/riva löken och sätta potatisen på kokning. Häll sedan i saltet, vitpepparn, sockret, löken och ägget. Färsen lägger du i sist. Rör ihop det till en jämn och ganska fast röra. Lägg lite smör i en ugnssäker form och lägg sedan i färsröran. Forma röran till en tjock limpa, skär några skåror i den och ställ in i ugnen. Låt stå i drygt 30 minuter. Vid ca 5 minuter kvar, tillsätt grädden runt om köttfärslimpan. Ät!